Over mij
Mijn naam is Maury Rigter-Bast, 33 jaar, ik ben getrouwd en moeder van 2 dochters.
Tijdens mijn opleiding tot leerkracht lag mijn interesse al bij de ontwikkeling van het jonge kind. In 2017 besloot ik hier actief mee aan de slag te gaan en heb ik bij Lindekracht de opleiding tot Babycoach gevolgd. Tijdens deze studie werden mijn ideeën over het belang van een goed begin van het leven bevestigd.

Mijn missie is om voor alle baby’s een zo optimaal mogelijke start te creëren.

 

Opleidingen
PABO specialisatie het jonge kind en gedragsproblemen
Specialist hoogbegaafdheid
Lindekracht- deBabycoach
Dunstan Babytaal

 

Visie
De zwangerschap, geboorte en eerste twee levensjaren van een kind zijn de basis voor het verdere leven. De eerste 1000 dagen zijn dus van cruciaal belang voor een goede start van het leven. In deze periode vindt de hechting plaats. Ook worden de stress-regulatiesystemen aangelegd en is er een grote groei van de hersenen. Zowel voor kinderen als ouders is dit een bijzondere periode.

Het krijgen van een kind is allesomvattend. Er is niets meer belangrijker dan je kind. Net na de geboorte sta je als ouder continu ‘in dienst van’ je kind.  Enerzijds is dit heerlijk, je wilt niet anders! Anderzijds voelt de verantwoordelijkheid ongelofelijk groot. Alle keuzes die je maakt, lijken van levensbelang te zijn. Daarom willen ouders het ook zo graag goed doen. Naar mijn mening bestaat er geen ‘fout’. Als ouder doe je immers alles met de beste intenties.

Wanneer een baby wordt geboren ontstaat bij ouders, al dan niet meteen, een gevoel van onvoorwaardelijke liefde. Ouders doen hun uiterste best om de baby te geven wat zij denken dat de baby nodig heeft. De baby vertelt met krachtige signalen wat hij nodig heeft. Lachen, huilen, gapen, sabbelen… Soms is het lastig om het signaal of de oorzaak van signalen te begrijpen. Dan kan de babycoach helpen. Samen kijken we naar welke behoefte er achter het gedrag van de baby schuilt.