Ouders doen er  alles aan om hun kind een goed begin te geven. Soms loop je tegen problemen aan en is het prettig als er iemand met je meekijkt en denkt. Voor vragen over o.a. huilen, slapen, voeding, ontwikkeling, dragen, ouderschap en hechting kan je bij mij terecht.

Met deze laagdrempelige manier van coachen gaan wij in een kortdurend traject (meestal 2 of 3 afspraken*) aan de slag met jullie hulpvraag.

*afhankelijk van de aard van de hulpvraag

Foto: Nicole Langen

Voorbeelden

J.
J. (2,5 mnd) was een onrustige slaper en drinker. Moeder gaf aan dat ze hem vaak de fles aanbood en dat hij steeds kleine beetjes dronk. Zij zei dat hij vaak huilde en honger leek te hebben, hij werd immers stil van de fles. Samen zijn wij gaan kijken naar de signalen die hij gaf. Hieruit bleek dat hij geen honger had, maar moe was. Door hem op bed te leggen, wanneer moeder slaapsignalen zag, sliep hij beter. Hierdoor was hij uitgeruster en ging hij ook meer drinken. Waardoor hij weer langer kon slapen. Zo was het cirkeltje rond.

F.
F. (5 mnd) was een onrustige baby. In onze gesprekken gaf moeder aan dat zij zelf een afhankelijk kind was en dat zij dat niet altijd als prettig heeft ervaren.  Moeder gaf aan dat ze voor haar dochter wenste dat zij onafhankelijk zou worden. In haar reacties naar haar dochter toe was moeder verschillend. De ene keer vond moeder dat ze best even mocht huilen en het andere moment zag moeder dat F. haar nodig had en wilde zij haar troosten. Hierdoor wist F. niet goed waar ze aan toe was en het bracht bij moeder veel spanningen met zich mee. Door naar de belevingswereld van een baby te kijken, kwam moeder erachter dat het troosten van haar dochter, niet zorgt voor een afhankelijk kind. Hierdoor kon moeder haar gevoel volgen en werden zowel moeder als baby F. een stuk rustiger.

S.
Ouders van baby S. (8 weken) belden.  Ze vonden hem vermoeid en hierdoor leek hij niet altijd even blij. Wij hebben samen naar het slaappatroon gekeken. Daarnaast heb ik ouders inzicht gegeven in de slaapcyclussen van een baby. Zo zagen ouders dat zijn slaapjes van goede duur waren, maar dat ze hem bij de eerste geluidjes meteen oppakten, waardoor hij niet de kans kreeg weer opnieuw in slaap te vallen. Met deze kennis gaven ouders hem de kans om opnieuw in te slapen, of om even rustig wakker te worden.